medyauzmani.com

Açmak için biraz doku ile yumuşak

Yumuşacık bir tarif açmak için malzemeler Malzemeler çok az

150 ml ölçü kabı

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 80 gram tereyağı
  • 2 yumurta sarısı 1
  • 1 maya
  • 1 çay kaşığı tuz

doldurmak

  • 5 patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 parça maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Az malzeme ile hazırlaması kolay bir tarif nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Hamur için maya, süt eriyene kadar bekletilir.
  2. Daha sonra tereyağ hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  3. Ardından tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve hamuru iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
  5. Patatesleri haşlayın, soyun, baharatları ekleyin ve zeytinyağı ile karıştırın.
  6. Bezeyi elimizle açıp ortasına bir adet patates koyup elimizle yuvarlıyoruz ve şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
  7. 20 dakika Çin mayası yapalım üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla şekil verelim.
  8. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fotoğraflı çok az malzemeli yumuşak tarif açın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın