medyauzmani.com

adana basıncı


Adana yaş tarifi malzemeleri

hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz

sürmek

  • Ghee

iç harç için

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tulum peyniri ve ezine peyniri

ölçü kabı 200 ml

Adana meyve suyu tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Hamuru yoğuralım ve biraz un ile tezgaha alalım mantı hamuru gibi olsun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açalım. Normalde biraz daha açıp yazabilirsin ama ben küçük bir kapta açtım, şeker tabağı büyüklüğündeydi, o yüzden bölündü. Gittikçe daha çekici hale geliyor 🙂
  3. Isınan tavamıza hamuru koyalım ve hamur tepetaklak görünmeye başlayınca tekrar koyalım. 2-3 kez çevirelim ve güzelce pişmeye bırakalım. Pişen lavaşları tek tek yağlayın.
  4. iç harcın hazırlanması için; Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, tavaya koyun, biraz piştikten sonra tuzu ekleyin, soğanların ardından salçayı ekleyin, iyice pişirin ve ocaktan alın.
  5. Biraz soğuduktan sonra peyniri ekleyin. Yağlı lavaşın içine kaşık yardımı ile iç harcı koyarak suyunu hazırlayabilirsiniz. Gerçekten iyi bir iştah.

Resimli Adana baskı tarifi

  • (baskı yapmak)
  • Adana
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

pastırmalı humus

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın