ekmek tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Bir paket varsayılan kuru
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (iyice ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
yukarı;
- pekmez
- bunlar
- Susam
Ekmek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle maya, şeker ve tuzu bir karıştırma kabına alıp üzerine ılık süt ve ılık suyu dökelim, karıştırıp 5 dakika ön maya yapalım. Daha sonra sıvı yağ ve unu ilave edip kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp 15 dakika mayalanmaya bırakalım, sonra simit şeklinde hamur haline getirelim, pekmezi suya batırıp susam içine batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- 190 derecede önceden ısıtılmış 20 dakika pişirelim ve dikkatli olalım bazı fırınlar erken bazı fırınlar geç pişer. Pişmiş keklerimizi çıkaralım. Afiyet olsun.
Resimli Simit Tarifi
Smit’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]