medyauzmani.com

Lahana Sarma Tarifi – Tariflerim

Kullandığım tencerenin boyutu 24 cm ve 4 litre sıvı alıyor.

Lahana Sarması Tarifi için öncelikle lahana yapraklarının çok sert olan kalın sapını keselim. Kalan yaprağı çok kırılmadan sıcak suya koyup yumuşayana kadar bir dakika ileri geri kaynatalım, suyunu süzüp bir kenarda soğumaya bırakalım.

Kurulum için pirinci yıkayıp süzelim, domatesi, soğanı ve biberi temizledikten sonra küçük küçük doğrayıp hepsini bir kaseye alıp güzelce karıştıralım.

Daha sonra lahana yapraklarını fazla olan kısım tencerenin kenarından sarkacak şekilde daire şeklinde yerleştiriyorum. Tencerenin dibindeki ortasına fazladan lahanayı koyalım.

Çamuru tencereye dökelim ve yayalım. O halde lahana yapraklarını teker teker çamurun üzerine koyalım.

Yapraklar kapanınca yapraklarına göre yemeye sıcak su koyalım. Suya tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve yemeği ocakta düşük ısıda pişmeye bırakalım. Su kaynarken kısık ateşte pişirmeye devam edelim.

45 dakika kaynattıktan sonra lahananın kenarlarından pişip pişmediğini görebilirsiniz. Pişen lahananın kapağını ilk sıcağı çıkana kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın