Merhaba sevgili arkadaşım,
Ablamın yanına giderken 2-3 parça bir şeyler hazırladım. Biri en sevdiği makarna salatası, diğeri ise birazdan sizinle paylaşacağım pratik bir doğum günü pastası, ağzınızda eriyen kremayla doldurulmuş fındıklı kurabiye. Bu kurabiyeler, bu kolay tarçınlı çörek tarifinden 2-3 değişiklik. Bu görünümü daha çok sevdiğimi söylememe izin verin 🙂
Yapılışı da çok basit. Yoğurun, yuvarlayın, pişirin, şeker serpin. Sizlerle daha önce kabak baharatı tarifi paylaşmıştım. En çok merak edilen ise nerelerde kullanılabileceğiydi. Bu, tatlı, tuzlu ve balkabağı tarifleri ve kahve ile iyi eşleşen bir baharat karışımıdır. Kabak Tatlısı Yetiştiriciliği’nden kek ve balkabağı mezeleri için tariflere göz atabilirsiniz. Tabii ki özellikle kış kurabiyeleri için de kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fındık ezmesi tarifi malzemeleri Ağız yağı
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağ 2 su bardağı un ½ çay kaşığı kırılmış fındık ½ paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Boyamak için:
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kabak baharatı veya tarçın
Ağız sulandıran Fındık Ezmeli Bisküvi Tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağı, un, pudra şekeri, kabartma tozu ve dövülmüş fındıkları yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp 3-4 cm aralıklarla tepsiye dizin. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken bir tabakta toz şeker ve tarçını karıştırın. Fırından çıkan bisküvilerin üzerine hazırladığınız şekerli karışımı yayın. Oda sıcaklığına gelen bisküvileri servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]