Ağızda Yayılan Simit Tereyağı Mum – Tatlılarım

Ağız Açan Mum Simit Tarifi, Ağız Açan Simit Mum Nasıl Yapılır?

Sadece kandillerde değil her zaman çayınıza eşlik edebilecek muhteşem bir lezzet.

Oda sıcaklığındaki margarin, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 1 yumurta sarısı, toz şeker, tuz, sirke, oda sıcaklığındaki yoğurt, yarı pişmiş un ve öğütülmüş galeta unu derin bir karıştırma kabında elinizle karıştırın. Simit.

Unu azar azar ilave edelim. Yumuşak bir hamur yapalım. Elimizle bir haç yapalım.

Küçük parçalara ayıralım ve sert bir zeminde silindir şeklinde yuvarlayalım. İki tarafı birleştirip küçük daireler çizelim.

Önce yumurta beyazı sonra susam haline getirdiğimiz halkaları yağlı kağıt açtığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Susam sosuna biraz daha susam koyalım, bu daha çok lezzet katacaktır.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin. Mumlarımızı iyi pişecek şekilde pişirelim, iyi pişmezse hamurun tadı güzel olmaz.

Tepside soğumaya bırakın ve bir nakliye veya saklama kabına aktarın.

Mum Simit Açılır Ağız hazır.

Tarifi kullanacaklara şimdiden hayırlı olsun.

Mahlebin faydaları da çoktur. Vücutta toksin biriktiren mahlep, karaciğeri temizler ve idrar yoluyla tüm toksinleri atar. Karaciğer yağlanmasını önleyerek karaciğeri stabilize etmeye yardımcı olur. Ayrıca böbreklerde toksin birikmesini de engeller. Antioksidan gücünden dolayı kolesterolün yükselmesini engeller ve arterlerin tıkanmasını engeller. Mahlebi toprağını balla karıştırırsanız balgam söktürücü etkisi olur. Beyin ve sinir sağlığını korur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın