Ağlayan Kek (Resimli Hikaye)

Ağlayan Pasta Tarifi için,

Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri karıştırıp köpürtelim.

Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.

Ardından vanilya kabartma tozu, kakao tozu ekleyin ve tekrar çırpın.

Ateşe dayanıklı tepsimizi yağlayalım ve kek hamurumuzu dökelim.

180°C önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.

İlk sıcaklık yükseldiğinde kekimizi bir bardak sütle ıslatalım. Pastamızı soğumaya bırakalım.

2 paket krem ​​şanti ve 1,5 su bardağı sütü iyice çırpın.

Soğuyan kekin üzerine yaydım. Pastamızı buzdolabından çıkaralım.

Bir paket çikolata sosu ve bir su bardağı sütü tenceremize gönderelim.

Bu çırpıcıyı koyulaşana kadar pişirelim. Hadi soğutalım.

Not: Çikolata sosu soğuk olmalı yoksa krem ​​şantiyi eritecektir. Resim güzel olmayacak.

Soğuyan çikolatalı sosu kekimizin üzerine dökelim buzdolabında iki saat dinlendirerek servis edebilirsiniz.

Ben toz fıstık ile süsledim. Ayrıca seçebilirsiniz.

Ağlayan Kek hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın