Ahududulu Turta – En Sevdiğim Yemek

Öncelikle ahududuları derin bir tencereye alın ve 1 su bardağı toz şeker ekleyin ve orta ateşte pişirin.

Kaynamaya başlayınca az suda açtığımız nişastayı 2 yemek kaşığı ekleyip biraz kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Hazırlanan iç harcın çok sulu olmamasına dikkat edin. Sosunuz sulu ise hamura yayılacaktır.

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alın.

Üzerine yumurtayı çırpın ve pürüzsüz olana kadar elinizle karıştırın.

Son olarak kaseye pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve eleyerek hepsini elinizle karıştırın.

Ununuzu miksere eleyin ve yoğurun.

Elinize yapışmayan kulak şeklinde bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurdan hamuru küçük bir portakal büyüklüğünde ayırın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.(Satın almak için)

Kalan hamuru ya tart kalıbında ya da büyük yuvarlak faturanıza göre açın ve içine koyun. (Yuvarlak bir kabuk yaptım)

Hamuru çatalla delin. Soğuyan ahududu sosunu tart hamurunuzun üzerine dökün.

Bir rende yardımıyla ayırdığımız hamurları hamurunuzun her yerinde homojen olacak şekilde kesmeyin.

Önceden ısıtılmış 170 C’de hafif kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın