Enfes bir kahvaltılık salçayı sıcacık tereyağlı köy ekmeğinin üzerine sürerek çayınıza katmanın keyfini anlatamam.
Sadece kahvaltıda değil, makarna ve et yemeklerinde de kullanılabilecek kadar güzel. Dilerseniz içine biraz çekilmiş ceviz ekleyebilirsiniz.
Benim yaptığım gibi kahvaltı ve akşam yemeklerinde üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Ajvar-Patlıcan ve biber salçası tarifi malzemeleri
- 500 gr Patlıcan 250-300 gr. kırmızı et biber (damak zevkinize göre) 2-3 diş sarımsak 1 küçük soğan 2-3 domates pul biber pul biber (isteğe bağlı) zeytinyağı tuz
Ajvar-Patlıcan ve Biber Salçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırın ızgarasını açın, biberleri ve patlıcanları alüminyum folyoya veya pişirme kağıdına serip fırın tepsisine dizin ve közleyin. Soğanı, sarımsağı ve domatesi soyun ve zevkinize göre rendeleyin veya ince ince doğrayın. Patlıcan ve közlenmiş biberleri soyup dilimler halinde kesin. Geniş bir tavaya zeytinyağını alın, kavurun, üzerine soğan, sarımsak ve tuzu ekleyip 4-5 dakika pişirin. Kurut. Domatesleri ekleyip hafif yumuşayana kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyip 10 dakika pişirin. Düşük ateşte kızartın. Dilediğiniz baharatları ekleyip blenderdan geçirin ve soğuduktan sonra servis edin. Buzdolabında saklamak için bir kavanoza koyun ve üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökün.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]