Akdeniz tostu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tarifim, en sevdiğim tost türlerinden biri olan Akdeniz tostu, beyaz peynir, zeytin ezmesi, domates ve kekik veya fesleğen çeşitleriyle tatlandırılıyor.

Sandviçlerde siyah zeytin ezmesini çok severim ama tost denilince genellikle siyah zeytin yerine yeşil zeytin ezmesini tercih ederim. Bunun nedeni daha az lezzet ve daha az tuz içermesidir.

Yazın Çanakkale domatesi, kışın çeri domates ile çok lezzetli oluyor.

Tost yerine genellikle bir somun tam buğday ekmeği kullanmayı tercih ederim. Biraz eskiyse tadını çıkarma 🙂

Kaşarlı tost kadar yağlı olmadığı için üzerine veya dilerseniz içine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz. İsterseniz biraz çörek otu tohumu da ekleyebilirsiniz.

Yanında hafif bir salata ve fırında patates istiridyesi ile mükemmel bir yemek olur.

Aşk…

Akdeniz Tostu Tarifi İçin Malzemeler

    2 dilim tam buğday ekmeği 2 dilim beyaz peynir 2-3 çeri domates 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi 2 sap taze kekik veya isteğe göre 2 yaprak fesleğen 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Akdeniz tostu tarifi nasıl yapılır?

Zeytin ezmesini ekmek dilimlerinden birinin üzerine yayın. Zeytin ezmesinin üzerine ince dilimler halinde kestiğiniz beyaz peyniri yerleştirin. Peynirin üzerine dilimlenmiş domatesleri dizin. Taze kekik yapraklarını domateslerin üzerine serpin ve istenirse biraz zeytinyağı gezdirin. Diğer dilimi doldurulmuş dilimin üzerine koyun ve önceden ısıtılmış tost makinesinde ekmek kızarana ve peynir hafifçe eriyene kadar pişirin. İki parçaya bölün ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın