Merhaba sevgili arkadaşım,
Zarif ve enfes tadıyla çok güzel bir tarif, akordeon patates. Aslında, adını Stockholm’de 18. yüzyıla kadar uzanan Hasselbacken adlı bir restorandan almıştır.
Bu tarifin en güzel yanı taze baharatlarla pişirilmesi ve et yemeklerinin yanına çok yakışan bir meze olması.
Sadece bir aperatif olarak düşünmek bence haksızlık olur. Benim gibi dileyenler biraz jambonla lezzetli bir yemeğe dönüştürebilir. Yoğurtla yapacağınız ekşi krema ile çok lezzetli olacağına eminim.
Hasselback patatesi, isveç patatesi ya da fırında patates, hangisi size daha hoş geliyorsa öyle diyebilirsiniz 🙂 Ben kabuğuyla yemeyi sevdiğim taze patatesleri kullanmayı tercih ediyorum. Küçük veya orta boy taze patatesler daha yumuşaktır ve daha iyi pişer.
Tarifin video açıklaması:
Farklı bir tarif arayanlar bu Fırında Taze Cevizli Patates tarifini de deneyebilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
akordeon patates tarifi malzemeler
- 5-6 adet taze patates (kişilerin sayısına ve büyüklüğüne göre sayısı ayarlanabilir) 2-3 dal taze kekik 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ½ baş sarımsak 1-2 dal biberiye 2-3 yemek kaşığı 3 -4 dilim Tereyağı
Akordeon patates tarifi nasıl yapılır?
Yıkayıp kuruladığınız patatesleri bıçak yardımıyla eşit aralıklarla kesin. (Dilimleri kırmamaya dikkat edin) Fırın tepsisine patates dilimlerini yerleştirin ve kasenin içine taze kekiği, ikiye böldüğünüz sarımsağı ve biberiye dalını ekleyin. Fırına vermeden önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve tadına bakmak için tuz ve karabiber serpin. Patatesleri önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Füme etleri ince ince doğrayın. Fırından çıkan patateslere tereyağı ve füme etleri ekliyoruz. Fırın ızgarasını açın ve patatesleri 10 dakika daha pişirin. Eritilmiş tereyağını patateslerin üzerine kaşıkla serpip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]