Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır pişirmediğim için sizlerle paylaşamadığım bir tarif de bezelye. Aslında sebze yemeklerinde kıymayı kendimi bildim bileli sevmem çünkü randevuyuz ve ramazan münasebetiyle hadi kıymalı yapalım dedim. Yanında pilav ve cacık ile nefis bir menü sunuyor 🙂
Ütü için yanıma gelen Yasemin’in ablası bezelyeleri doğramakla ilgili süper bir numara anlatıyor. Bu bezelyelerin böyle tazeyken çok güzel göründüğünü ama pişince biraz cıvık olduklarını söyledi. (Sasi = Tatsız) Kuru kekik bu yemeğin yanına çok yakışır, öyle pişirilir.
Hatta tavsiyesine uydum ve bezelyelerime biraz kuru kekik ekledim ve kahvaltıda bezelye ile parmaklarımızı yedim 🙂
Bu tarifi yapacaksanız kuru pirinç pilavı ve cacık yapmayı unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kıyılmış bezelye tarifi malzemeleri
- 500 gram bezelye (araka) 150 gram kıyma 1 büyük domates 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 orta boy havuç 1 orta boy patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı su Kuru kekik Tuz
Kıyılmış bezelye tarifi nasıl yapılır?
Bezelyeleri ayırın ve yıkayın, süzülmeye bırakın. Soğanı doğra. Patatesleri ve havuçları soyun ve küpler halinde kesin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ve kıymayı koyup orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ekleyin ve hafif kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşince havuçları ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Sarımsak ve domatesi ekleyip 1 dakika soteleyin. Patatesleri ve bezelyeyi domateslere ekleyin ve karıştırın. Tuz, kekik ve suyu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Bezelye yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak 40-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]