Al-Mosbah Simidi (Tereyağlı Mahlablı) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İlk gaz lambası ekmeği tarifimi 2010 yılında sizlerle paylaşmıştım. O zamandan beri o kadar çok denendi ki, sayısını bilmiyorum. Uzun zamandır bu tarifi biraz değiştirerek güncellemek istiyordum. Tereyağı ve mahlab gelince o kadar güzeldi ki zor bir akşam olacak gibiydi. Şöyle söyleyeyim ağzınızda pamuk şeker gibi eriyor 🙂

Hatta hamurdan biraz ayırıp sürpriz kurabiye yaptım. Kandillerin yanı sıra yemek yapmak için de bir bahanem oldu 🙂

Hamurun bir araya gelmesi çok kolaydır, ancak unla uğraşmamak için azar azar un ekleyin. Toparlanınca çok yoğurmayın ki yağı çıkmasın ve sertleşmesin.

Herkese mutlu mumlar 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Simit Tarifi Malzemeler (Tereyağı ve Mahlep)

    1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağ (200g) 2 yumurta (sarısı içine beyazı dışarı) ½ çay bardağı zeytinyağı (50ml) 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı tatlandırıcı 1 bir torba kabartma tozu 3, 5 su bardağı un (380 g) Susam ve kek kalıbı

Kandil Semedi tarifi (tereyağlı mahlablı) nasıl yapılır?

Yumurta sarılarını, zeytinyağını ve tereyağını bir karıştırma kabına alın. Tuz, şeker, mahlab, sirke ve kabartma tozunu ekleyin. 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışan ama homojen bir hale gelince kalan unu azar azar ilave edip ele yapışmayan hamur yoğurun. Kalınlaşan hamurdan mutfak tezgahına alıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kestiğiniz hamurları tezgahta parmak genişliğinde yuvarlayın ve halka şekli verin. Hazırlanan simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Hamur kaybolana kadar aynı işlemi yapın. Fırçayı yumurta akına batırın ve ekmeğin her yerine sürün. (Dilerseniz önce yumurta beyazına sonra susamlara bulayabilirsiniz) Simitlerin üzerine çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 17- 20 dakika). Soğuttuğunuz keki tepsiye dizin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın