Patlıcanın dışını yıkayalım, dış yeşil yapraklarını koparıp sadece sapı bırakalım.
Ardından patlıcanı bir veya iki bıçakla dövelim ve fırın tepsisine sıralayalım. 250°C’de iyice ısıtılmış fırında patlıcanları içi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Not: Odun ateşinde veya ocakta da ızgara yapabilir veya közlenmiş patlıcan kullanabilirsiniz. Hazır kızarmış patlıcan yemeğe pek lezzet katmaz, kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.
Pişmiş patlıcanları fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Patlıcanlar soğurken haşlanan eti bir tencereye alıp çok kısık ateşte pişen etler suyunu bırakana kadar pişirelim.
Kıymayı ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Kıyma suyunu salmaya başlayınca tencerenin kapağını kapatalım ve yağı ve suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakalım (yağsız dana eti kullandıysanız yağ ekleyebilir veya dana etini kendiniz pişirebilirsiniz. az miktarda su)
Kıymanın suyunu çekip rengi dönmeye başlayınca kızartılacak kadar kızartıldığını düşündüğünüzde baharatları ve tuzu ekleyip bir iki dakika pişirin. Isıtalım ve ardından hazır et kebabını ocaktan alalım.
Kıyma kebabımız hazır olduğunda servis tabağını hazırlamaya başlayabiliriz.
Servis yapmak için yoğurt sosu ve patlıcanı servis tabağına alın ve kaşığın tersi ile yayın.
İstediğimiz miktarda dana eti dökelim.
Daha sonra üst sos için küçük bir tencereye sıvı yağı koyup ısıtalım, yağ kızınca altına kırmızı biberi atalım ve aynı zamanda ocaktan alıp yemeğimizin üzerine dökelim. .
Daha sonra üzerine dilediğiniz kadar ince kıyılmış maydanoz serperek yemeğinizi servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]