Ali Nazik nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 66 yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… et yemekleri
Çıkış tarihi: 07-05-2009
4 5 5 1
Adı Ali Nazik gibi yöreden yöreye, evden eve değişen bu yemek, eli kıvrak, eli kıvrak, benim gibi patlıcan sevenlerin gözbebeği. Çalışmayı seviyorsanız ve keskin bir bıçağınız varsa (örneğin aşçılık), sebzeleri uzun süre doğrayıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Benim tavsiyem bu yemeği yapacaksanız tereyağ kullanmanız.
Kampanyaya gösterilen ilgi ve gönderilen güzel tarifler beni çok mutlu ediyor. Katılan ve paylaşmak için pişirmeye başlayan arkadaşların ellerine ve emeklerine teşekkürler.
İçerik Tablosu
Ali Nazik tarifi malzemeleri
- 300 gram kıyma 2 adet domates 2 adet biber 1 adet orta boy soğan İsteğe göre maydanoz İsteğe göre tereyağı 3 diş sarımsak 500 gram yoğurt 500 gram patlıcan
Sosu hazırlamak için:
- biber salçası 2 yemek kaşığı tereyağı
yapılışı:
Domates, biber ve soğanları keskin bir bıçakla ince ince doğrayın (çok tembelseniz rondoda kesebilirsiniz). Tereyağını tavaya alıp eritin. Kıymayı ve ince ince doğradığınız malzemeleri orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sarımsağı bir tutam tuzla havanda dövün ve közlenmiş patlıcanı kesme tahtası üzerinde ince ince doğrayın. Salça ve tereyağını 2-3 dakika kavurup ocaktan alın. Sarımsak, patlıcan ve yoğurdu karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız et karışımını yayın ve salçalı sos ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]