Ali Paşa Pirinç Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm et malzemelerini bir karıştırma kabına alıp iyice ovalayalım, ardından etin üzerini kapatıp bir saat buzdolabında dinlendirelim. Köfteleri bir gece önceden rendeleyip kış uykusunda bekleterek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Pirinç için bir tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip iki dakika kaynatalım, suyunu iyice çeken pirincin içine su döküp tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyu çeken pirinci içeri girip ağzını kapatmaya bırakalım.
Etin içinden küçük bir parça fındık alıp elimizle sallayalım, un serpilmiş bir tepside sallayalım ve etin unlanmasını sağlayalım. Etleri yağsız tavaya atalım ve yüksek ateşte iki dakika pişirelim. Her yeri kızartılan etin altını indirerek etin içine girmesini sağlayalım ve 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
Rendenin en ince kısmı ile domatesi dolaba koyup salça ile birlikte kaynatıp suyunu çeken sosa su ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirelim. Sos hazır olduğunda eti domates sosuna atıp 5-10 dakika sosla birlikte pişirerek eti servise hazır hale getirebiliriz.
Bunun için bir kek kalıbına veya tepsiye pilavımızı koyup hafifçe bastırarak yerleştirelim. Kalıbın içindeki pirinci servis tabağına ters çevirelim ve köftelerimizi ve sosumuzu koyalım.
Ali Paşa Pilavı hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]