Alman Pastası Nasıl Yapılır (Adım Adım)

Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌 Kremalı pasta sevenler burda mı acaba ☺ sizlere lezzetli alman pastası tarifimi vereyim

Onu istiyorum. Lezzeti muhteşem 👌 Yemeye başlayan dokunmayacak.

Sunumuyla gözleri dolduran lezzeti ve gönül rahatlığı ile damaklarınızı memnun edecek pastamızı yapabilirsiniz. Eminim herkes bir tarif isteyecektir. Bütün püf noktaları ve misafirlerim olan alman pastası tarifim için o zaman tarifimize geçelim 👇

Alman keki için öncelikle karıştırma kabımızda iki yumurtayı çırpalım.

Bir buçuk yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip köpürene kadar güzelce çırpalım.

Ardından bir çay bardağı süt, bir çay bardağı sıvı yağ, üç çay bardağı un ve bir paket kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Kekimizin kıvamı sıvı olmalı.

Daha sonra kelepçeli kek kalıbımızı margarinle her tarafına bolca yayarak yağlayalım.

Dilerseniz tabanı yağlı kağıt üzerine serebilirsiniz. Hazırladığımız kek hamurunu kalıbımıza gönderelim.

180°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Diğer taraftan kremasını almak için tenceremize 500 ml döküyoruz. Süt, bir yumurta, üç kaşık un ve bir su bardağı şekeri ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım. Hadi biraz tatlı yapalım.

Kaynamaya başlayan kremaya bir yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya ekleyip iyice karıştıralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Pişen kekimizi dikkatlice kalıptan çıkaralım ve ortadan ikiye keselim.

Servis tabağının tabanını alıp biraz soğuyan tüm kremamızı üzerine dökelim ve taşmadan yayalım.

Temellerini dikkatlice ele alalım. Ve süslemek için her tarafını pudra şekeri ile kaplayalım.

Buzdolabında en az iki saat dinlendirerek servis edebilirsiniz.

Lezzetli Alman pastası tarifimiz hazır.

Arkadaşlarımızın denemesini ve eğlenmesini kolaylaştırın. Hayırlı olsun 😉👍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın