Alman Patates Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Karlı bir İstanbul sabahına uyandığımıza göre öğle yemeği molası vermek için yeterince bahanemiz var demektir 🙂

Bugün hafta sonu için nefis bir tarifim var. Bir çoğumuzun daha önce yaptığı patates salatası, Alman usulü patates salatası ilk kez deneyenlerin bayılacağını düşündüğüm bir lezzet.

Et yemekleri ile iyi gider. Bence buna en güzel örnek tavuk ve dana şnitzeldir. Tariflere linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Birçok farklı Alman patates salatası türü vardır, ancak temel malzemeleri patates, mayonez, hardal ve soğandır. Bazıları elma ve salatalık ekler. Diğerleri taze kişniş veya maydanoz ekler.

İsteğe bağlı olarak doğranmış soğan ekleyebilirsiniz ama benim tercihim tazeydi.

Ben sadece tuzlu suda haşlayıp suyunu süzdüğüm için ekstra tuz eklemedim. Mayonez içerdiği için ekstra yağ eklemekten de kaçındım. Ayrıca taneli hardalı sevdiğim için ben bu şekilde kullandım ama siz normal hardalı da kullanabilirsiniz. Sadece tadın tadını çıkarın.

Ayrıca, genç patatesleri ince bir kabukla soymayın. Dilerseniz kabuğunu soyabilirsiniz ama içi çok lezzetli.

Patates Salatası, Yoğurt Salatası ve Havuçlu Patates Salatası tariflerine linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

alman patates salatası tarifi malzemeler

    500 gr baby patates (küçük, ince) 2 yemek kaşığı çekirdekli hardal (istenirse çekirdeksiz de olabilir) 4 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı elma sirkesi tuz 2 diş sarımsak 2-3 soğan sapı İsteğe bağlı olarak patatesleri haşlamak için taze kekik suyu

Alman usulü patates salatası tarifi nasıl yapılır?

Patates kabuklarını temiz bir süngerle su altında iyice yıkayın. Patatesleri daha çabuk haşlamak için ikiye veya dörde bölüp tencereye alın. Su ve tuzu ekleyip patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler haşlanırken bir karıştırma kabında mayonez, hardal, elma sirkesi ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve biraz ılınınca hazırladığınız sosla karıştırın. İnce doğranmış yeşil soğanları ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın