Merhaba sevgili arkadaşım,
En sevdiğim profiterol tariflerinden birini bu sefer çikolata sosu yerine alt açı kullanarak yaptım. Bence çikolata sosu yerine alt köşe iki kat daha lezzetli ve kalın 🙂
Profiterol toplarının hazırlanışı sırasında özellikle gram ölçüleri verildi. Daha önceki denemelerinde başarısız olanlar eminim ki bu ölçüleri mutlaka karşılayabileceklerdir.
Profiterol toplarını toplu olarak yapıp dondurucu poşetinde 3-4 ay buzlukta saklayabilirsiniz.
Hala ölüleri tartmak istemeyenler için tarifler için gram ölçüleri
Aşk…
İçerik Tablosu
Subangle Profiterol Tarifi Malzemeler
Profiterol hazırlamak için:
- 75 ml su 75 ml süt 85 gr. un 2 yumurta 30 ml krema 70 gr. tereyağı ¼ çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker
Pastacı kremasını hazırlamak için:
- 350 ml süt 150 ml krema 110 gr toz şeker 1 paket vanilya veya bir paket vanilya 1 yumurta 4 yumurta sarısı 40 gr. Mısır nişastası
Supangle Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, krema, vanilya çubuğu ve şekerin yarısını ağır bir tencerede kısık ateşte ısıtın. Beyazları ve sarıları kalan şekerle iyice çırpın. Yumurtalar ve şeker aktığı yerde katlandığında ki bu kıvama gelen kıvama gelince yumurtalara 2-3 defa mısır nişastasını ilave edin. Hafifçe kaynayan sıvı karışıma çırpılmış yumurtalı karışımı sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırarak ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Çabuk soğuması için büyük bir kaseye dökün ve ardından soğutun. Kremalı pasta karışımı buzdolabında birkaç gün kalabilir. (Suyundan daha sıkı bir kıvama gelirse robotla tekrar sıkma kıvamına gelmesi için çırpmanız yeterli olacaktır.) Profiterol hamuru için su, süt, krema ve tereyağını üzerine alıp kaynatın. soba. Tüm toz malzemeleri ekleyip çırpıcı ile güzelce karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Mikserin kabına alıp çırpın (metal bir kap soğuma sürecini hızlandıracaktır), ılık karışıma teker teker yumurtaları ekleyin ve düşük devirde çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın. Yumuşak ve yarı sıvı bir hamur olacak. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 3-4 cm boşluk bırakarak madeni para büyüklüğünde bastırın. Düzleştirmek için parmağınızı suyla ıslatın ve sıktığınız beze üzerindeki çıkıntıyı düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dakika pişirin. Pişirme sırasında ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Pişen profiterolleri ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduğundan emin olduğunuz profiterollerin ucuyla sıkma torbasının dibine küçük bir delik açarak tüm profiterolleri krema ile doldurun. Profiterolleri istediğiniz kadar bardağa bölün. Üzerine şerbeti dökerek soğumaya bırakın ve çilek dilimleri ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]