Kağıt rulolar nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 7 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk üzümü yağı, pilav dolması, Halep yaprağı, zeytinyağı, zeytinyağı
Çıkış tarihi: 08-10-2007
4 5 5 1
Kağıt laminarlardan bir tane aldım (hani çarşıda ve tahta kalede satanlardan bilirsiniz) ve 5-6 yaprak kestikten sonra nasıl yapıldığını öğrendim 🙂 Ama bunu tavsiye eder miyim? tabiki hayır! Paranızı çöpe atmayın derim.
İçerik Tablosu
Yaprak sarma tarifi malzemeleri
- 500 gram asma yaprağı 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı yer fıstığı 2 tatlı kaşığı kuş üzümü Tuz, karabiber ve nane
Yaprak sarma tarifi nasıl yapılır?
Pirinci yıkayın, ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzün ve durulayın. Soğanı soyun ve doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp soğanı ekleyin. Biraz pembe ve süzülmüş pirinç ekleyin. 1-2 dakika kızartın. Yer fıstığı, üzüm, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Üzüm yaprakları tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlanır ve süzülür. Yaprakları teker teker bir tepside açın, hazırladığınız iç malzemeyi ekleyin ve sigara şeklinde sarın. Tencereye alıp üzerini bir tabakla kapatın. Üzerine iki su bardağı ılık su ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Ruloları servis tabağına alın ve üzerine bir kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
oran 2
Yaprak sarma tarifi malzemeleri
- ½ kg. 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 demet dereotu 1 demet maydanoz ½ demet taze nane 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tuz ve karabiber 2 limon
Yaprak sarma tarifi nasıl yapılır?
Tüm malzemeler (pirinç, soğan, dereotu, maydanoz, nane ve zeytinyağı ile yeteri kadar tuz ve karabiber) ile iç karışım hazırlanır. Üzüm yaprakları yıkanır ve haşlanır. Bu hazırlanan iç harçtan alınır (göz kararı ile); Haşlanmış yapraklara sıkıca sarılır. Paketli olduğu için saksıya düzgün bir şekilde dizilir. Tencerenin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve normal ateşte pişirmeye başlayın. (Su çektiği için su eklemelisiniz). Pişirmeyi bitirdikten sonra soğutun; Limon ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]