Ananaslı Hindistan Cevizli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Her hafta sonu bir şeyler yaparım dediğim ama canlı telaşıyla çöpe atılan ananasım nihayet yumuşamaya başladı. Bugün elime aldığımda altında yavaş yavaş şekillenmeye başladığını görünce biraz daha ertelesem çok geç olacağını düşündüm ve aklıma gelen en pratik tarifi yaptım.

Bu ananaslı hindistan cevizli kekin tadı kokusundan daha güzel 🙂 Evde kek kalıbı kullanmaktan sıkıldığım için dökme demir tavalarımdan birinde pişirmeye karar verdim. Farklı görünmesini istediğim için Kare Tava kullanmaya karar verdim.

Tava tamamen dökme demirden yapıldığı için fırında rahatlıkla kullanılabilir. İyice yağlarsanız kek kalıbına göre kekten daha kolay ayrılır.

Aşk…

Ananaslı Hindistan Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker ½ su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 eksik 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 1 ananas

Ananaslı ve cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

5 ananası ayırın ve bir bardak su dolduracak kadar küpler halinde kesin. 3 yumurtayı 1 su bardağı şekerle kar gibi olana kadar çırpın. Çırpılan yumurtalara 1 su bardağı süt ve 1/2 su bardağı sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. İyice karıştırdıktan sonra hindistan cevizi ve unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ve doğranmış ananası ekleyin ve bir dakika daha karıştırın. Kek kalıbını yağlayın, kek karışımını kalıba dökün. 5 adet ananası dilimler halinde koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın