Anep Şekerli Tatlı Tarifi – Tatlılarım

Anep Şekerli Tatlı Tarifi, Anep Şekerli Tatlı Nasıl Yapılır?

En lezzetli ve ekşi fıstıklı tatlıyı yapıyoruz

3 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya alın, kadayıf ekleyin, rengi dönene kadar kısık ateşte kızartın ve soğumaya bırakın.

Bir kaba margarin, sıvı yağ, yumurta, 2 toz şeker, irmik koyup elimizle yoğuruyoruz.

Kızarmış kakule, un, fıstık, vanilya, kabartma tozunu ekleyip elimizle yoğuruyoruz.

Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne göre değişir, bir kaşık daha ekleyebilirsiniz.

Hamurdan küçük parçalar alıp silindire sarıyoruz ve ucunu düzeltiyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin

170 derecede 30-35 dakika pembeleşene kadar pişirin.

Sorgum için 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın, bir dilim limon ekleyin ve ocağa koyun.

6 dakika kaynamaya başlayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.

Fırından çıkan tepsiden fırın tepsisini alıyoruz.

Sıcak, tatlı ve sıcak ısıtıyoruz.

Üzerine bir kaşık yardımıyla şerbeti daha kolay koymak için su döküyoruz.

Şerbeti hindistan cevizi ve yeşil fıstıkla süslüyoruz.

Antep fıstığı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın