Anep Yuvalama (Kışa Hazırlık) – Tatlılarım

Bay arkadaşlar, antebin yemeklerinden nefis bir yuvalama tarifi geliyor…. Fazla bekletmeden gidelim, tarif👇

Anep Yuvalama (Kış Hazırlığı) tarifi için derin bir kaba pirinç ununu dökelim.

İrmik, kıyma, yumurta, baharatları ekleyip suda bekleterek iyice yoğurun.

Daha sonra et çekme makinesi ile iki kez çekiyoruz.

Daha sonra azar azar sıvı yağı elimize döküp yuvarlayalım. Garip olan şey, küçük olmasıdır. Bir bezelyeden daha küçük 😄 Tabii yuvarlanıyoruz, önemli komşularımız bize yardıma koşuyor 👏

Çünkü çok zor bir besindir ve uzun zaman alır ama pes etmeyin.

Bitirdikten sonra bir tencerede suyu kaynatıp yarım kaşık tuz ilave edip süzgeçten geçirdiğimiz kızakları kavuruyoruz.

5-8 dakika sonra tepside soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra dolap poşetlerine ayırıyoruz. Benimki 8’li paket 😎

Buraya kadar sadece yuvalamanın nasıl yapıldığını anlattım. Tatil yemeklerinizi pişirirken sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Özellikle bayramlarda yapılan bir yemektir…

Deneyecek olanlara bol şans

Hayırlı Ramazanlar, Hayırlı Bayramlar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın