Ankara Etli Sebzeli Tarifi İçin Malzemeler (Büyük Ana Yemek)
- 500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yeşil biber
- 2 havuç
- 2 orta boy kabak
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 su bardağı erişte
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı (makarnayı kızartmak için)
- 3 su bardağı sıcak su
Etli sebzeli ankara tavası nasıl yapılır (harika bir ana yemek)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce eti yumuşatmak için uygun bir tencereye koyup 30 dakika kaynatıyorum.
- Haşlanmış eti süzerken uygun bir tavaya sıvı yağı döktüm ve yemeklik doğrayıp ızgarada pişirdiğim soğan ve sarımsağı ilave ettim.
- Daha sonra haşlanan etleri, sırasıyla yeşil biberleri, havuçları ve kabakları ekleyip ara ara karıştırarak rengi dönene kadar ızgarada pişirdim.
- Son olarak salça, karabiber, kırmızı biber, tuz ve sıcak suyu ekledikten sonra yemeğimi pişmeye bıraktım.
- Etli sebzeli Ankara pilavı için: Ayrı bir tencerede sıvı yağ aldım.
- Üzerine şehriye ekleyip rengi dönene kadar kavurdum.
- Daha sonra erişteleri etin üzerine döktüm, naneyi ekledim, 3 su bardağı su ekledim, tencerenin kapağını kapatıp suyu bitene kadar pişmeye bıraktım.
- Yemeğim kuruduktan sonra ocağı kapattım, tencereyi kağıt havluyla örtüp 15 dakika dinlendirdim. Afiyet olsun .
Ankara Etli Sebzeli Fritöz (Büyük Ana Yemek) Tarifi Resimli
“Etli sebzeli Ankara tava” (büyük ana yemek) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]