Ankara Etli Sebzeli Fritöz (Büyük Ana Yemek)

Ankara Etli Sebzeli Tarifi İçin Malzemeler (Büyük Ana Yemek)

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 2 havuç
  • 2 orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 su bardağı erişte
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (makarnayı kızartmak için)
  • 3 su bardağı sıcak su
Etli sebzeli ankara tavası nasıl yapılır (harika bir ana yemek)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce eti yumuşatmak için uygun bir tencereye koyup 30 dakika kaynatıyorum.
  2. Haşlanmış eti süzerken uygun bir tavaya sıvı yağı döktüm ve yemeklik doğrayıp ızgarada pişirdiğim soğan ve sarımsağı ilave ettim.
  3. Daha sonra haşlanan etleri, sırasıyla yeşil biberleri, havuçları ve kabakları ekleyip ara ara karıştırarak rengi dönene kadar ızgarada pişirdim.
  4. Son olarak salça, karabiber, kırmızı biber, tuz ve sıcak suyu ekledikten sonra yemeğimi pişmeye bıraktım.
  5. Etli sebzeli Ankara pilavı için: Ayrı bir tencerede sıvı yağ aldım.
  6. Üzerine şehriye ekleyip rengi dönene kadar kavurdum.
  7. Daha sonra erişteleri etin üzerine döktüm, naneyi ekledim, 3 su bardağı su ekledim, tencerenin kapağını kapatıp suyu bitene kadar pişmeye bıraktım.
  8. Yemeğim kuruduktan sonra ocağı kapattım, tencereyi kağıt havluyla örtüp 15 dakika dinlendirdim. 💖Afiyet olsun 💖.

Ankara Etli Sebzeli Fritöz (Büyük Ana Yemek) Tarifi Resimli

“Etli sebzeli Ankara tava” (büyük ana yemek) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın