Ankara Tava Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır

Yanında bir bardak ayran veya yeşil salataya servis yapabileceğiniz ana yemek tarifi paylaşıyorum

Eti bir süzgece alıp üzerine su döküyoruz ve suyunu iyice süzdürüyoruz

Tencereye sıvıyağ alıp, ısınınca eti ilave ediyoruz, bir iki çevirip tencerenin kapağını kapatıyoruz

Et sulanıyor, tencerenin altını kısıp et suyunu çekene kadar pişiriyoruz

Suyunu çeken etin üzerine küp doğranmış kuru soğanı alıp karıştırıyoruz

Tencereye doğranmış kırmızı kapya biber 2 yemek kaşığı salça ilave edip kavurmaya devam ediyoruz

Doğranmış domates ve sivri biberleri ilave edip 1-2 dk. daha kavuruyoruz

Tencereye 4,5 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte 40dk kadar pişirmeye bırakıyoruz

Bir tencereye 4 yemek kaşığı sıvıyağ alıp üzerine arpa şehriye ilave edip,sehriyenin rengi değişene kadar kavuruyoruz, bu esnada bir yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz

Pişen eti suyuyla birlikte kavrulmuş arpa sehriyenin üzerine döküyoruz tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arpa şehriye kabarıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz

Arpa şehriye biraz daha pismek istiyorsa biraz daha sıcak su ilave ediyoruz

Ocaktan aldıktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz

Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ilave ediyoruz

Ankara tava hazır

afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın