anne turtası

Mama Pasta Tarifi için Malzemeler

  • 2 yumurta (1 sarısı ayrılmış)
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz (dolu değil)
  • 4 su bardağı un (4 bardaktan 1 parmak eksik)

iç harç için

  • 1 çorba kasesi peynir (istediğiniz türden) bir demet maydanoz

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yağ
  • Susam

Mayasız etli ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Oda sıcaklığındaki yoğurt, yumurta, yağ, süt, sirke ve tereyağını bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
  2. Üzerine tuzu, kabartma tozunu ve kabartma tozunu ilave edelim, azar azar unu ilave edelim, karıştırarak kulak memesi gibi pürüzsüz bir hamur elde edene kadar elimizle yoğuralım, üzerini örtüp kenara alalım. İnce kıyılmış maydanozu peynirle karıştırın.
  3. Ceviz büyüklüğünde bir beze alıp çay tabağı büyüklüğünde açalım, ortasına maydanoz peynirini koyup uçlarını kapatalım, ortasını açık bırakalım ve diğer bezeyi yaparak bitirelim.
  4. Yumurta ve yağ karışımını kenarlarına yayın ve susam serpin.
  5. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında istediğimiz gibi kızarınca üzerini bir kapakla kapatarak fırından çıkaralım. Pasta küpleri ve çay ile servise hazır. Afiyet olsun:)).

fotoğraflı pasta bıçağı tarifi anne pastası

  • o
  • tatlı tarifi
  • kesimler
  • turtalar
  • kek tarifleri
  • çörek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında Gül Mantısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın