Annemin Köfte Yapma Yöntemi, Annemin İçli Köfte Nasıl Yapılır?
Manevi şeyleri almak için iyi bir yüreğe sahip olmalıyız. Tavaya yağ dökün. Ardından kıymayı koyup soğanla birlikte kavurun, kıymanın suyu çekilince salçayı ekleyin.
Ardından sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, iç harcı sıcakken maydanozu koyalım (sıcakken koymayın maydanoz ölmesin)
İçli köftenin dışını hazırlamak için derin bir tabağa iyi bulgur ve irmiği koyun. Üzerine kaynar su ilave edip bulgurlar yumuşayıncaya kadar 10 dakika bekletin.
Dış çamur hazır olduğunda bulgur ve irmik karışımına domates, tuz ve karabiber ekleyin, ardından unu yavaş yavaş ekleyin, ardından yumurtayı kırın ve hamur haline gelinceye kadar ezin.
Hamur hazır olunca üzerini top şeklinde kapatıp bir kaseye su dökelim ve elimizi ıslatıp parmağımızla çizelim. Dilerseniz iç harcı için aparatlar kullanabilirsiniz ama dış mekan çamurunuz iyiyse kolayca rulo yapabilirsiniz.
Önceden hazırlayıp dondurduğunuz malzemeleri alarak köftelerin içini doldurun. Köfteleri kenarlarını ve uçlarını kapattıktan sonra yuvarlayarak veya parmaklarınızla bastırarak hazırlayın.
İçli köfteyi kapattıktan sonra bir avuç un serptiğiniz tepsiye alın,
Derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdıralım, pişen etleri içine atalım ve dışı kızarana kadar kızartalım.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]