Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün size ne yazık ki suyunu kaybeden ve yemesi tatsız bir hal alan dana kaburga etinin bazı püf noktaları dikkate alınmadığında çok daha lezzetli ve sulu nasıl pişirilebileceğini anlatacağım. En az bir parmak kalınlığında dilimlenmiş ve inceltilmemiş etler için bu yöntem idealdir.
Evde herkesin kendi yolu vardır. Bazıları etlerini doğrudan ızgarada veya tavada pişirirken, bazıları da fırında pişiriyor. Bugün size uzun zaman önce aşçılık okulunda öğrendiğimiz harika bir yöntemden bahsedeceğim. Dökme demir tavada kızartarak pişirmeye başlayacağız ve fırında bitireceğiz.
Yumuşak kalmasını istediğimiz etin suyunu muhafaza etmek için kullandığımız yöntem, eti mühürlemektir.
Et pirzolası nedir? Önce buradan başlayalım.
Damgalama, önceden ısıtılmış bir tavada (böylece dumanın çıkması için) ince bir kabuk oluşturmak ve meyve sularını hapsetmek için etin her iki tarafını kızartmak anlamına gelir. İnce, püreli etle bunu yapmak mümkün ama zamanlama doğru olmazsa et kurur ve saman gibi olur. Ayrıca bonfile tavada tamamen pişeceği için fırına koymanıza kesinlikle gerek yoktur.
Et yumuşaksa ve tavada pişirmeye güvenemiyorsanız, eti marine edebilirsiniz. Et turşusu tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Etin her iki tarafını ikişer dakika mühürledikten sonra fırın tepsisini önceden ısıttığınız fırına yerleştirerek pişirme işlemini kolayca tamamlayabilirsiniz. Böylece antrikotun dışı yanarken içinin çiğ kalma riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
Pişirme sürecinde belirli zamanlar rol oynar. Bunlar;
- Orta pişmiş et için: 5 dakika Orta pişmiş et için: 7 dakika İyi pişmiş et için: 10 dakika
(Yukarıdaki süreler ebde’de hazırladığımız 180 gr yağsız dana etinin pişme süreleridir.)
Videoda gördüğünüz gibi etleriniz pamuk gibi sulu.
Tarifin video açıklaması:
Etin yanında 1-2 dakika haşlayıp sotelediğiniz sebzeleri, patates püresini ya da daha önce sizlerle paylaştığım Asya usulü lahana salatası servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Antrikot nasıl pişirilir? Tarif malzemeleri
bir kişi için:
- 1 adet (150-180 gram) dana kaburga eti tuz karabiber 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Antrikot nasıl pişirilir? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Kasaptan aldığınız besini sulandırmadan yaklaşık bir saat kadar oda sıcaklığına gelsin. Önünü ve arkasını tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile çeşnilendirin. İyi ısıtılmış bir dökme demir tavada veya ızgarada önce etin ilk tarafını kızartın. İzlemek için eti ızgaraya koyun ve 1 dakika bekleyin, 1 dakika sonra 40 derecelik açıyla yan çevirin ve bir dakika daha bekleyin. Diğer tarafta da aynısını yapın. Etleri 200 derecelik fırın tepsisine alıyoruz. Orta isterseniz 5 dakika, orta iyi isterseniz 7 dakika pişirin. Pişen eti tahta bir kesme tahtasına aktarın ve 1 dakika dinlendirin. Kalan eti bütün veya dilimlenmiş olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]