Can dostum Pervin Anuşka’dan bir bayram tarifi daha aldık. Ve bu tarifi sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Bu harika yemeğin tarifini bizlere tek tek anlatan ve açıklamayı resimlerle destekleyen Pervincim’e teşekkürler. Yani tarif değil çizgi roman gibi 🙂 Yapanların eline emeğine sağlık..
Dersler:
1 kg tatlı biber (yaklaşık 10 adet)
2 su bardağı pirinç
8-10 adet kuru soğan (yaklaşık yarım kilo)
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı fıstık
2 çay kaşığı nane
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar
2 küp şeker
1,5 su bardağı zeytinyağı
tuz
HAZIRLAMA:
İnce kıyılmış soğan, tuz ve yer fıstığı 1,5 su bardağı sıvı yağda fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur (Bu sıraya 2 küp şeker atılır). Daha sonra pirinç ayıklanıp soğuk suyla yıkanır, suyu süzülerek tencereye ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.
Yarım saat kavrulduktan sonra bir çay bardağı sıcak su eklenir ve (üzerine havlu örtülerek) ıslanmaya bırakılır.Fermentasyondan sonra diğer tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.
Biberler yıkanıp içleri çıkarılır, hazırlanan iç harçla dolmaların içi doldurulur ve üzerine domates dilimi ile kapatılır.
Dolmalar tencereye tek sıra dizilir, yarısına gelecek kadar kaynar su eklenir ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ve harika son: Soğutup servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.. ve afiyetle yiyin..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]