medyauzmani.com

Arak eti ve bezelye tarifi



Etli bezelye en popüler yemekler arasındadır. Bezelye, zeytinyağı veya et ile damak tadımıza hitap ediyor. Sevdiklerimiz için lezzetli bir akşam yemeği olarak değerlendirebileceğimiz bezelye, pilav ve salata ile harikalar yaratacaktır. Vitamin açısından zengin bezelyeleri sıklıkla pişirebiliriz.

İlk olarak yağı tavaya alın ve soğanı küçük küçük doğrayın. Ardından soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kısık ateşte kavrulurken diğer yandan eti yıkayıp tencereye koyalım. Yıkanmış biberi ince ince kıyıp tencereye ilave edin.

Ardından tuzunu ekleyip biraz kavurun. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyup bir tanesini bir tencerede küçük küçük doğrayalım ve malzemelerle birlikte kızartalım. Kızarttıktan sonra temizlenmiş ve yıkanmış bezelyeleri ekleyin. Pudra şekerini ekleyip kavuralım. Bu şekilde bir süre kavurduktan sonra önceden kaynamış et suyunu tencereye ekleyelim.

Ardından diğer soyulmuş domatesleri tencereye rendeleyin. Malzemelere göre su ekleyip yemeğimizi orta ateşte pişirelim. Etler ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra ocaktan almadan ince kıyılmış dereotu ekleyelim. Pişen yemeğimizi dinlendirip sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

MALZEMELER

600 gram şal
300 gram et küpleri
2 soğan
2 Eklenen Alan Adı
3 su bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı
2 yeşil biber
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet dereotu
toz

Yorum yapın