medyauzmani.com

Arap Kebabı Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Bugün sizlerle yine bir Antakya tarifi paylaşacağım.

Antakya yemekleri anlatılamayacak kadar zengin ve lezzetli. Paylaşacağım tarif “Arap kebabı” hazırlaması kolay ve çok lezzetli bir yemektir. Arap kebabına patlıcan ekliyorum,

Orjinal tarifte patlıcan yok ama patlıcanla denemenizi tavsiye ederim, tadı harika.

Patlıcan tarifini kayınvalidemden öğrendim, büyüklerimizden öğrenecek çok şey var. Malzemelerin kalitesi lezzeti yakalamada önemli bir detaydır. Kullanacağımız etin tazeliği, domateslerin olgunluğu ve biberlerin tazeliği lezzet katacaktır.

İlk olarak soğanı soyun ve piazlığı ince ince doğrayın.

Biberlerin damarlarını ve çekirdeklerini yıkayalım ve halka halka doğrayalım (acı ya da tatlı biber dilediğiniz gibi). Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Patlıcanı tamamen soyun ve ince doğrayın. Maydanozu iyice yıkayıp ince ince kıyın. Kıymayı büyük bir tavaya veya içinde pişireceğimiz büyük bir derin tavaya koyalım.

Biraz su ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak (etin donmaması için) suyunu çekene kadar pişirelim.

Daha fazla yağ ekleyelim. Doğranmış soğanı ekleyip soğanın rengi değişene kadar kavuralım, biber, patlıcan ve salçayı ekleyip pişirmeye devam edelim.

Malzemeler iyice kavrulunca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

En son doğradığımız domatesleri de karışımın üzerine yayalım tencerenin kapağını kapatalım ve domatesler suyunu bırakıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Arap kebabı pişirilirken çok fazla çalkalanmaz, tahta kaşıkla kombinasyon şeklinde dibe yapışmaması için tabağın dibi kontrol edilir.

Pişen yemeğimizi kıyılmış maydanozla süsleyip daha önce paylaştığım bulgur köftesi ve patates ile servis edebilirsiniz. Antakya’nın hazırlaması kolay lezzetli bir tarifini daha sizlerle paylaştım. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın