Armut reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Elma reçeli ve havuç reçeli favorilerimden ama farklı bir reçel denemenin zamanı geldi diye düşündüm. Bildiğiniz gibi granül reçel istiyorsanız yapacağınız meyvenin olgun ama sağlam olması gerekiyor. Bu hafta 1 kilodan fazla gelen armutları görünce armut reçeli yapmaya karar verdim.

Armutun tatlı-ekşi aroması tarçın ve karanfil ile birleşince ortaya çıkan reçel tadına varmaya değer.

Aslında tek başına armut tamı tamına 1 kilo 205 gramdı. Çekirdeklerini soyup çıkardıktan sonra bir kilo gelir sanırsınız ama dışarıdan küçük görünen göçüğün biraz ilerlemiş olduğunu gördüm. Temizlik bittiğinde, temizlenmiş ve dilimlenmiş yaklaşık 850 gr armut vardı.

Reçeli yaparken sorun yaşamanızı istemediğim için yazıda bundan bahsediyorum. 850g ile 1kg meyve arasında çok fark olacağını düşünmüyorum o yüzden aynı ölçüleri kullanabilirsiniz.

Reçeli hazırlarken mutlaka meyvenin ezik veya ezik kısımlarını ayırın.

Aşk…

Armut Reçeli Tarifi Malzemeler

    1 kilo toz şeker 850 gram soyulmuş ve dilimlenmiş armut 3 su bardağı su 1 çubuk tarçın 2 karanfil 1 yemek kaşığı limon suyu

Armut reçeli tarifi nasıl yapılır?

Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra karanfil ve tarçını ekleyin. Şekerli su koyulaşmaya başlayınca armutları ekleyin ve karıştırın. Armutlar yarı saydam ve yumuşak olana kadar ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Kıvam alan ve meyveleri yumuşayan reçeli ocaktan alın. Tencerede soğumaya bırakın ve soğuyunca kavanozlara aktarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın