Hafta sonunun gelişini eğlenceli olduğu kadar pratik bir tarifle karşılamak isteyenler için mükemmel bir tatlı armutlu kek…
Pasta Bu pasta bildiğiniz pasta değil 🙂 Yapımında un kullanılmaz. Pasta piştiğinde ev gerçek hamur işi gibi kokar.
Sadece tiramisu veya kedi naneli kurabiye ile pratik pasta tarifleri hazırlayanların çok beğeneceğine eminim.
Fırında armutla dağılmayan ve yumuşacık bir dokuya sahip olan bu pastayı benim gibi güveçte pişirmek yerine cupcake kağıtlarında da pişirebilirsiniz. Bu sayede sadece armutları değil, evde tek başına kalan diğer meyveleri de değerlendirebilirsiniz.
Üzerine elma, keçiboynuzu veya pekmez gezdirerek daha keskin bir tat elde edebilirsiniz. Benim yaptığım kedi naneli bisküvi sade ve kakaoluydu. Evde ne varsa kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Armutlu tart tarifi malzemeleri
- 1 paket catnipli kurabiye (200 gram) 2 yumurta ½ su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı süt ½ poşet kabartma tozu 1 yemek kaşığı nescafe kahve 5 yemek kaşığı kuru üzüm 1 büyük armut
Armutlu tart tarifi nasıl yapılır?
Kedi naneli kurabiyeleri bir poşete koyun ve tahta kaşık veya elinizle olabildiğince ince olacak şekilde parçalayın. Yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve şeker tamamen eriyip köpürene kadar çırpın. Margarini ve hazır kahveyi ekleyip karıştırmaya devam edin. Ufalanmış bisküvileri karışıma ekleyin ve 3-4 dakika karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve üzümleri ekleyip bir dakika daha karıştırın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve karışımı üzerine eşit şekilde yayın. Armutları resimdeki gibi ince dilimleyin ve kekiklere batırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelince dilimler halinde kesin. Üzerine biraz pekmez gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]