Arnavut Ciğeri (Pamuk Gibi) – En Sevdiğim Yemek

Arnavut Ciğeri Pamuk Gibi, Arnavut Ciğeri Pamuk Gibi Nasıl Yapılır?

Patatesleri küp küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Patatesleri kızartırken karıştırmayın.

Patatesleri ayrı bir kaba alın.

Karaciğerleri una bulayın ve fazla unu silkeleyin.

Ciğerleri atmadan önce yağın çok kızgın olduğundan emin olun ve ciğerleri kızgın yağda hızlı bir şekilde sürekli karıştırın ki ciğer yağın altına eşit dağılsın.

Yumuşacık ciğer yapmak istiyorsanız yağın gizlendiğinden emin olun ve ciğerleri kızgın yağa attıktan sonra 40’a kadar sayın ve 40 saniyenin sonunda ciğerleri çıkarın.

Ciğerleri ayrı bir kaba alın, patateslerle hemen karıştırmayın ve kaseye koyduktan sonra ciğerleri kızarttığınız yağdan birkaç kaşık alıp dökün.

Son ciğerleri tuzlayıp soğuyunca patates ve biberle karıştırıp servis yapın.

Arnavut ciğeri ince kıyılmış maydanoz ve tuzlu salata ile servis edebilirsiniz.

Hindistan cevizi Arnavut karaciğeri hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın