Arnavut Ciğeri Tarifi ile Dana Ciğeri

Zarından yıkanmış 1 kg dana ciğerini küpler halinde kestik.

İyice yıkayıp kuruttuktan sonra tozu bir süzgece alıp fazla tozunu süzüp döküyoruz.

Ardından kızgın yağı koyuyoruz. Ancak ızgara yaparken ciğerlerin birbirine yapışmaması için her zaman bir kaşık veya kevgir ile karıştırın.

Çok fazla kurutmadan 10-15 dakika bekletiyoruz.

Bu sırada baharatları ekliyoruz. Baharat olarak kimyon, karabiber, kırmızı biber ve kekik kullanıyoruz.

Baharatları ciğerle karıştırdıktan sonra piyazda kırmızı soğanı doğrayıp yarım demet maydanozu eşit şekilde serpiyoruz ardından biraz sumak ekleyip karıştırıyoruz tuzla karıştırıp ciğerlere ekliyoruz.

Bütün bunları karıştırıp karıştırıyoruz, servis tabağına alıp küp şeklinde kesip patateslerin kenarlarını ayırdıktan sonra patatesleri kullanıma hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın