Arnavut hamur işleri

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un, iki kez elenmiş
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı soda
  • 1 yemek kaşığı sirke

aralarında sürmek;

  • 250 gr tereyağ Yarım su bardağı sıvı yağ

iç malzemeler için

  • 1 orta boy soğan
  • Ben 3 adet orta boy patates ile 250 gram kıyma yaptım.

yukarı;

  • Ortalama 250 gram krema

Arnavut böreği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle içini hazırlayarak başlayalım, geniş bir tencerede yağı kızdırıyoruz, önce küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve kıymayı ekliyoruz.
  2. Kıyma suyunu bırakıp geri çekince tuzlayın, rendelenmiş patatesleri ekleyip biraz pişirin ve soğuması için kenara alın.
  3. Un, sirke, soda ve tuzu biraz karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyip ele biraz yapışan bir hamur elde edip üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Ben ceviz büyüklüğünde 24 adet beze hazırladım her biri 57 gr.Her bezeyi açıp tabak büyüklüğünde yağladım.
  5. 12 beze hazırlayıp kenara aldım, diğer 12 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp ilk 12 bezeyi ayırmadan geniş bir tabağa açtım.
  6. 12 tane daha şekeri aynı şekilde açıp üzerlerine koyup rulo yaparak fazla yerlerini kapatalım ve dilimlere ayırıp kremadan parça parça sürelim 10 dakika dinlendirelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️😊

Resimlerle Arnavut böreği tarifi

  • Arnavut
  • beze tarifleri
  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

dereotu hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın