Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatildeyken bugün Zhukova köy pazarında durduk. Mays Al Ajeen ekmeğinde taze meyve ve sebzeler aldık. Seninle eve getirdiğimiz şeftaliler de vardı. Baktım yumuşacık oldu bu şeyi kaynatalım sonra fesleğeni ekleyelim ve düşünürken bile burnuma o tatlı koku geldi.
Sonuç, efsanevi bir lezzet. Benim gibi tarçınlı karanfilli erik suyu kaynatanlar bu tarife kesinlikle bayılacak😍
@Mutfaksirlari beni takip etmeyi ve bol bol ❤️💕 bırakmayı unutmayın.
İçerik Tablosu
Fesleğen Şerbeti Erik Tarifi’nin malzemeleri aroması ve tadıyla damaklarınızı şenlendirecek.
Bir kilo olgun kırmızı erik
1 demet fesleğen
3-4 çay kaşığı şeker
3 litre
Aroması ve tadıyla damaklarınızı şenlendirecek fesleğenli erik şerbeti tarifi nasıl yapılır?
Erikleri yıkayıp bütün halde düdüklü tencereye alın. Üzerine 3 litre su ekleyin ve düdüklü tencereyi kapatın.
Düdük çaldıktan sonra 10 dakika kaynatıp altını kapatın.
Kapağını açtıktan sonra şeker ve fesleğeni ekleyip karıştırın.
15 dakika dinlendirdikten sonra tülbentten süzün.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]