Aromatik poşet – Baharat poşeti – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Mirpua’nın nasıl hazırlanacağını ve kullanılacağını anlatırken aromatik poşetten bahsetmiştim. Aromatik kesesi mirepoix gibi et, balık ve sebze sularının hazırlanmasında aroma olarak da kullanılır.

Uzun süre pişen yemeklerin, özellikle et tencerelerinin lezzetini arttırmak için de kullanılabilir.

Aromatik poşetlerin malzemeleri etin cinsine göre değişiklik gösterse de geneli bu şekildedir.

Aromalı Kese Malzemeler – Baharat Kesesi Tarifi

    ½ baş sarımsak (kabukları çapraz olarak bölünmüş) 2-3 dal taze kekik 2 defne yaprağı 8-10 karabiber

Aromalı Poşet – Baharat Poşeti tarifi nasıl yapılır?

Saşe malzemesini temiz bir beze koyun ve demet gibi bağlayın. Et ve sebze sularında veya uzun süre pişen et yemeklerinde tencereye atarak kullanın. Servis yapmadan önce poşeti tencereden çıkarın.

Yakında ev yapımı tavuk sosu tarifimde nasıl kullandığımın resimlerini paylaşacağım. Aşk…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın