Yaz aylarında en çok yediğimiz sebzelerden fasulye ve arpacık yapıyoruz. Çok lezzetli, denemenizi tavsiye ederim. Taze fasulye, lif oranı yüksek sebzelerdir. Günlük protein ihtiyacını karşılar. Diğer mineraller arasında folik asitte çok yüksektir.
Taze fasulye ve arpacık yapmak için önce aldığımız fasulyeleri temizliyoruz.
Fasulyelerin saplarını kesip bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesiyoruz.
Havuçları soyun, yıkayın ve suyunu süzün.
Sarımsakları soyup bütün olarak kullanıyoruz, 3 adet domatesi güzelce yıkayıp kurulayıp küp küp kesiyoruz.
Taze fasulye yaptığımız tencereye doğranmış domates, 4-5 adet arpacık soğanı ve sarımsağı alıyoruz.
Fasulyelerin üçte birini alıp üzerine domates, arpacık soğanı ve sarımsağı ekliyoruz.
Fasulyeleri de koyup kalan domatesleri, arpacık soğanları ve sarımsağı alıyoruz.
İki parça şeker ekleyin, tuz ve yağı ekleyin ve suyuyla birlikte kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. pişiriyoruz.
Tavada ısınınca servis tabağına alıyoruz.
Servis tabağına aldığımızda taze fasulyelerin üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını salatanın üzerine sıvı yağ döker gibi döküyoruz.
Arpacık soğanlı ve zeytinyağlı taze fasulye hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]