Aspir ile kerbat çorbası


Aspir çorbası tarifi malzemeleri

  • 300 gr kıyma (ince dilimler)
  • 2 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tatlı biber
  • 2 yeşil biber
  • 300 gram yoğurt
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 yemek kaşığı aspir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hardal çorbası tarifi aspir nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve eti iyice kızartın. O zaman onu tencereden çıkaralım.
  2. Biber ve soğanı mümkün olduğunca küçük parçalar halinde kesin.
  3. Kızartmak için tencereye koyalım.
  4. Soğanlar ve biberler kavrulurken iki patatesi küçük küpler halinde kesin.
  5. Eti tekrar tencereye alıp soğan ve biberle bir süre kavurmaya devam edelim.
  6. Tuz ve karabiberi ekleyelim.
  7. Isıtıcıda ısıtılmış 1,5 litre suyu ilave edelim ve patatesleri tencereye koyalım.
  8. 20 dakika daha kaynattıktan sonra haşlanmış nohutları ekleyin ve 10 dakika daha kaynamaya bırakın.
  9. Bir yumurta, 300 gram yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu iyice karıştırın.
  10. Tencereden bir kepçe çorba suyu alın.
  11. Karıştırdıktan sonra dairesel hareketlerle tencereye dökün ve kepçe ile 1, 2 dakika karıştırın.
  12. Çorbanın üzerine aspirini koyup 10 dakika daha kaynatalım. Daha sonra servis edelim.

Fotoğraflı aspir çorbası tarifi

  • aspirin
  • tatlı tarifi
  • çorba
  • arp
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

çorba pişirme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın