Aşure tarifi en kolay anne yolu ve tam kıvamında!



Aşure en meşhur tatlılardan biridir. Özellikle Anadolu mutfağında bu lezzet restoranlarda bulunmaz. Peki, geleneksel lezzetlerimizden Aşure’yi nasıl anne yolu haline getirebiliriz? Size tarifi veriyoruz

Aşure Malzemeler:

  • 150 gr kuru fasulye
  • 200 gr nohut
  • 750 gr aşure buğdayı
  • 100 gram pirinç
  • 150 gram kuru kayısı
  • 100 gram kuş üzümü
  • 150 gram kuru üzüm
  • 5 karanfil
  • 150 gram kuru incir
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 kilo toz şeker
  • başına 30 gram

Aşure nasıl yapılır?

Öncelikle kuru fasulye ve nohutları bir gece önceden ılık suda bekletelim. Ertesi gün suyunu ilave edelim ve düdüklü tencerede veya düdüklü tencerede kaynatmaya başlayalım. Ardından büyük bir tencereye alıp buğdayı ve pirinci birkaç kez yıkayıp tencereye alıp yeteri kadar su kaynatalım.

Kuru kayısı ve üzümleri küçük küçük doğrayıp 20 dakika kaynar suda bekletin. Kuş üzümü ve karanfilleri ılık suda 15 dakika bekletin.

Hazırlanan buğdaylara nohut ve fasulyeyi ekleyelim. Daha sonra pudra şekerini ekleyip ara ara karıştırarak dibe yapışmamasını sağlayın.

Şeker tamamen eriyince karanfil, portakal kabuğu, çubuk tarçın, incir, üzüm ve kayısıları suyunu dökerek kasemize ekleyelim.

Kaynattıktan sonra bal ekleyin ve eşit olarak dağılana kadar karıştırın. Tenceremizi ocaktan alıp kapağını kapatalım ve yaklaşık 50 dakika kaynamaya bırakalım.

Aşureyi sunacağımız kaselere haşlayalım. Üzerini fındık, ceviz, tarçın ve nar ile dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz. şimdi sana iyi şanslar

Yorum yapın