Asya lahana salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Size bu kış sofralarınızın vazgeçilmezlerinden olacak bir tarifim var 🙂 Malzeme bolluğundan korkmayın, bu miktarı hazırladığınızda 5 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. . Makarna ve et ile çok uyumlu olduğu için uzun süre saklanmasa da buzdolabında saklanmaya uygundur.

Lahana salatasına bayılırım, özellikle lahana salatası. Lahana salatası, tavada kızartılmış etlerle harikadır ve ızgara etlerle Asya usulü bir lahana salatası yapmanızı öneririz.

Sosu ve malzemeleriyle sofralarınızı şenlendirecek, damağınızda harika bir lezzet yaratacak mükemmel bir salata. Akşamları arkadaşlarınızı davet ettiğinizde onları sadece bu salata ile etkileyebilirsiniz.

Bu salatayı hazırlarken uygulamanız gereken en önemli numara lahananın tuzlanmasını beklemektir. Tuz sayesinde lahana biraz haşlanır ve hacmi yarıya iner.

Tarifin video açıklaması:

Asya Lahana Salatası Tarifi için Malzemeler

    1/4 lahana 2 orta boy havuç 1 acı biber 5-6 dal yeşil soğan (büyükse 2-3 dal) 1 küçük parça zencefil ¼ demet maydanoz 1 kırmızı biber tuz karabiber

Sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı susam 50 gram kaju 2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı bal ½ su bardağı zeytinyağı 1 limonun suyu

Asya lahana salatası tarifi nasıl yapılır?

Lahanayı ince ince doğrayın, üzerine bol tuz serpin ve suyunun süzülmesi için kenara alın. (En az bir saat bekletin) Bir parça zencefili ince ince doğrayın. Maydanozu doğrayın. Biber ve kapya biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Havuçları rendeleyin ve yeşil soğanları ince ince doğrayın. Doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın. Sosunu hazırlamak için susamlar yağsız tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. Sos malzemelerini bir kapta çırpın ve kajuları elinizle kırın. Kızarmış susamı sosa ekleyin ve karıştırın. Sosu doğradığınız salata malzemelerinin üzerine dökerek karıştırın. Son olarak salata ve sos için gerekli malzemeleri lahana ile karıştırın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın