Merhaba sevgili arkadaşım,
Bizim evde balık ayıklama ve kızartma işi eşimin malıdır. O yabani otları temizliyor, ben de onun salatasını ya da çedar mantarı gibi garnitürlerini yapıyorum 🙂
Evimizde balık olduğu zaman onunla ne yapacağımızı düşünmeye başlarız. Salatası yetse de bu sefer tatlı olarak ne pişirsek diye düşünüyoruz. Balık yemeklerinden sonra helva iyice fırına verilir. Tarifi burada bulabilirsiniz 🙂
Balığı direkt tuzlamak yerine tuzu una ekleyip karıştırın. Dilerseniz mısır unu da kullanabilirsiniz. Unladıktan sonra balığı kuyruğundan tutun ve fazla unun gitmesi için hafifçe sallayın.
Daha önce denemediyseniz alabaş salatasını denemenizi tavsiye ederim.
Not: Balığın nasıl ayıklanacağı burada bulunabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
İstavrit tava tarifi için malzemeler
- 1 kg uskumru balığı tuzu 1 kase un Kızartmak için sıvı yağ
Tavada istavrit tarifi nasıl yapılır?
İstavritleri isterseniz ayıklayın, başını çıkardıktan sonra güzelce durulayın ve kurulayın. Unu tuzla karıştırın, ardından balığı una batırın ve bir gazetenin üzerine koyun. Yağı bir tavada ısıtın, uskumruyu kuyruğundan alın, bırakın ve kızarana kadar kızartın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]