Avcı Böreği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Avcı böreğini ilk kez üniversite yıllarımda Kunda’da tattım ve hayran kaldım. Bunca yıldan sonra yapılışı ve aynı lezzet beni o yıllara götürdü 🙂

Hatta aynı içli köfteye benzetiyorum. Onları fırında pişirmek yerine kızgın yağda çok kısa bir süre kızarana kadar kızartıyorum. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Dolguyu tatlandırmak için kimyon ekleyebilirsiniz.

Tuzlu krakerleri sıcak olarak servis etmek güzel olsa da boyutlarına göre 2-3 parçaya ayırıp üzerine biraz maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Bu haftanın teması “Yılbaşı Gecesi”, geçen haftanın kazananları için bu bağlantıya tıklamanız yeterli. Siz de yarışmamıza katılabilir ve birbirinden güzel hediyeleri kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

Aşk…

Avcı köfte tarifi malzemeleri

    3 yufka 2-3 yumurta 500 gr galeta unu ½ su bardağı Türk kahvesi kızartmak için sıvı yağ

İç harç için:

    1 adet orta boy kuru soğan 200 gram kıyma 1 çay bardağı ince bulgur 1 su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı sinameki 7-8 dal maydanoz Karabiber 1 tutam tuz İsteğe göre kimyon

Avcı böreği tarifi nasıl yapılır?

Hamuru doldurmak için, soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Bu arada bulguru derin bir tabağa alın, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve üzerini streç filmle kapatıp mayalanmasını ve şişmesini bekleyin. Tavaya 2 yemek kaşığı Senna Tereyağı Aromalı koyun. Soğan ekleyin ve açık kahverengi olana kadar kızartın. Kıymayı pembe soğana ekleyin ve tadına bakmak için tuz ve karabiber ekleyin. Damak zevkinize göre baharatları ekleyip suyunu salana kadar kavurun. Kavurmayı ocaktan almadan önce bulguru ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Kısık ateşte bir dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Jöleyi geniş bir tezgahta açın ve istediğiniz turtanın büyüklüğüne göre 6 veya 8 parçaya kesin. Yarım kahve fincanı yağı biraz su ile karıştırın. Bu karışımı yufkanın üzerine fırça yardımı ile yayın. Hamuru ıslattıktan sonra her üçgen parçaya 1 tepeleme yemek kaşığı iç malzemeden koyun. Yumurtaları çırpın ve bir yemek tabağına, ekmek kırıntılarını başka bir yemek tabağına alın. Yufkayı sigara böreği gibi sardıktan sonra ayrı bir yerde çırptığınız yumurtaya batırın ve galeta unuyla kaplayın. Arzuya göre önceden ısıtılmış fırında 200 derecede, arzu edilirse derin yağda altın rengi alana kadar kızartın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın