Avokado nasıl olgunlaştırılır ve yenir? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Daha önce YouTube kanalımda paylaştığım videodan sonra çok sayıda yorum aldım. Çoğu, avokadonun çok acı ve yenmez olmasıyla ilgiliydi.

Bildiğiniz gibi avokado Türkiye’de uzun süredir yetiştirilmektedir. Marketlerde ve çarşılarda rahatlıkla bulunabilir. Ancak olgunlaşmamış avokadoyu alıp tüketenler ve yanlış bir izlenime kapılanlar var.

Öncelikle “Avokado nedir?” İle başlayalım…

avokado; Güney Afrika kökenli defne familyasına ait bir ağacın armut biçimli meyvesi. Bu egzotik meyve parlak, desenli veya basık bir kabuğa sahip olabilir ve yeşil rengi koyu yeşil veya kahverengimsi yeşil olabilir.

Bu meyveler sert yani çiğ iken ağaçtan toplanır ve toplandıktan sonra olgunlaşma süreci başlar. Markette uzun süre beklemediğiniz sürece olgun bir avokado ile karşılaşmanız pek mümkün değil.

Olgunlaşan iç kısmı tereyağı kıvamına sahiptir, bu nedenle ağaca tereyağı ağacı da denir.

Olgun bir avokadoyu nasıl tanırsınız?

Olgun bir avokado, pürüzsüz dokusu, açık yeşilden koyu yeşile dönüşmesi ve sapın tepesine basıldığında kolayca ezilmesi ile tanımlanabilir.

Çiğ avokadoyu olgun avokadoya dokunarak ayırt edemem diyorsanız, bıçakla dilimlemeyi deneyin. Sert olan sizi zorlarken, yumuşak kısım kolayca çekirdeğe kesilecektir.

Avokadonun olgunlaşması nasıl hızlandırılır?

Sade yemeyi ve salatalarda kullanmayı sevdiğim için alışverişe çıktığımda en az 4-5 çiğ avokado alırım. Hemen kullanmayacaksam çiğ olarak saklamak istediklerimi bu şekilde buzdolabına koyuyorum.

Bir gün sonra bir elma ile tüketeceğim besini gazeteye sarıp oda sıcaklığında saklıyorum. Yani elma avokadonun olgunlaşmasını ve yumuşamasını hızlandırır.

Aceleniz yoksa avokado oda sıcaklığında 3-4 gün kendi haline bırakılırsa olgunlaşır. Olgunlaşmıştır ama o gün kullanmayı bırakırsanız 2-3 gün buzdolabı çekmecesinde saklayabilirsiniz.

Avokadonun faydaları nelerdir?

İnternette araştırdığım kadarıyla etkili kabızlık önleyici ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahip olduğu söyleniyor. İçerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde kandaki yüksek kolesterolü engeller.

Avokado A vitamini ve potasyum açısından da oldukça zengin bir meyvedir.

Yağ oranı yüksek olduğu için salataya yağ ilave etmeden yarım avokado eklenmesi tavsiye edilir. (100 gram 240 kaloriye eşittir)

Bir avokadoyu nasıl soyarsınız?

Bu videoda da görebileceğiniz gibi olgun bir avokadoyu ortadan uzunlamasına kesin ve ortasındaki çekirdeği çıkarın.

İstenirse kaşıkla çıkarılarak dilimlenebilir veya ezilebilir. İstenirse kabukta iken küp şeklinde doğrandıktan sonra kaşık yardımıyla çıkartılabilir.

Avokado nerelerde kullanılır? Nasıl yenir?

Avokado salatalarda, muslarda ve sandviçlerde kullanılabilir. Lezzet katmak için çorbalara eklenebilir.

Şimdiye kadar yaptığım tarifleri aşağıda bulabilirsiniz.

Aşk…

Avokado tarifleri:

Guacamole

avokado yumurtalı sandviç

Avokado ile dilimlenmiş taze sarımsaklı ekmek

Avokado salatası

avokadolu kek

Avokado salatası (dilim)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın