Merhaba sevgili arkadaşım,
Avokado istemeden hayatımıza girmiş olabilir ama kesinlikle en sevdiğim meyvelerden biri haline geldi 🙂 Daha önce sizlerle bir salata ya da yumurtalı sandviç paylaşmıştım. Bu arada efsane lezzet sadece yumurta ve somon füme ile geliyor, linki şu şekilde bırakayım 🙂
Tabii sadece bu değil, avokadoyu nasıl olgunlaştıracağını bilmeden çiğ yedikleri için hala bir çoğumuzun kafası karışan ve bu lezzetten mahrum kalanlar için mi? Ben de yazınızı patlattım.
Burada da sadece ekmek ve biraz taze sarımsakla yapabileceğiniz, damağınızı ve gözlerinizi memnun edecek avokadolu ekmek dilimlerimiz var 🙂
Pastayı ben yapsam başka ne yapsam diye düşünüyordum, blogda bu kullanışlı avokado kasesinde yumurta olmasa eksik kalır herhalde 🙂
Yumurtayı sert seviyorsanız daha uzun süre pişirebilirsiniz ama ortalama 10-13 dakika yeterli oluyor.
Düz fırına koyamıyorum düşecek diyorsanız muffin kalıbının gözlerine koymayı deneyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında avokadolu yumurta tarifi malzemeleri
- 1 büyük olgun avokado 2 yumurta tuz ve karabiber isteğe göre taze fesleğen yaprağı
Fırında Avokadolu Yumurta Tarifi nasıl yapılır?
Olgun bir avokadoyu bıçakla ikiye bölün. Çekirdeği çıkarın ve bir kaşık yardımıyla etli kısım kenarlarda kalacak şekilde içini çıkarın. Bir fırın tepsisine iki avokado koyun ve içine bir yumurta kırın. Tuz ve karabiber serpin. 190 derece fırında istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Arzuya göre fesleğen yaprağı ve pul biber ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]