Ayçiçeği böreği (lorlu – patatesli) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tarif hem lezzetli hem de ilham verici, günün her saatinde kahvaltı tutkunları için ilk 10 listeme girecek 🙂 Neden böyle düşünüyorum derseniz, bu kahvaltıcılardan biri şimdiden favorilerime ve yeni favorilerime eklendi bile. 🙂

Biraz dikkat dağıtıyor gibi görünse de aslında tek tek hamur işleriyle uğraşmaktansa hazırlamanın çok daha kolay olduğunu düşünüyorum.

Sadece bir börek olarak değil, ekmek veya ana yemekle servis edilen ekmek olarak da düşünebilirsiniz. Kapalı havanda pişirirken tepsiye dökülmeyecek ne varsa kullanabilirsiniz.

Dilerseniz ekstra lezzet için biraz lor olmayan cheddar peyniri ve patates ekleyebilirsiniz.

Bugün bu tarifi paylaşmayı seçmemin sebebi, kahvaltıda kahvaltı yapmak isteyenlere hoş bir sürpriz yapmak. Dilediğiniz kahvaltılıklarda servis edebilir, kahvaltı menülerinizde kullanabilirsiniz. Fırında kızarmış yumurta ve baharatlı sosis tariflerini denemenizi tavsiye ederim.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Ayçiçeği böreği tarifi için malzemeler (lorlu – patatesli)

    3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket Pakmaya instant maya 2 tatlı kaşığı tuz

içeri:

    2 adet haşlanmış patates İnce kıyılmış maydanoz Bir kase lor tuz, karabiber ve kırmızı biber

yukarı:

    1 adet siyah kimyon yumurta sarısı

Ayçiçeği böreği tarifi (lorlu – patatesli) nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alıp üzerine sütü, mayayı ve tuzu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken haşlanmış ve soğumuş patatesleri rendeleyin, lor peyniri, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve pul biberle karıştırın. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve hafifçe yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve ilk parçayı 25 cm çapında bir daire şeklinde açın. Çorba kasesi büyüklüğündeki hamurların ortasına yaptığınız iç harcı yerleştirin. Kalan dolguyu hamurun kenarlarından 2-3 cm kalacak şekilde şeritler halinde hamurun üzerine yerleştirin. Böldüğünüz ikinci hamur parçasını birincisinin büyüklüğünde açın ve iç harcını koyduğunuz tabanın üzerine yerleştirin. Çorba kasesini hamurun ortasına kapatın ve dikkatlice bastırın. Hamurun kenarlarına çatalla bastırın ve 2-3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Dolgu yukarı bakacak şekilde dilimleri ters çevirin. Tüm dilimler bittiğinde üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Fırında 190 derecede kızarana kadar önceden ısıtın (yaklaşık 30 dakika pişirin)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın