Ayran Ekmek Tarifi – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar evde yumuşacık ekmek yapmaya ne dersiniz? Bu yöntemi denerseniz, satın almayacaksınız.

Sütlü Mini Ekmek Tarifi için eski usul bir bardak su ile unu ölçüp bir karıştırma kabına ekleyelim. Üzerine tuzu ve şekeri ekleyip elimizle karıştıralım.

Mayayı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra ortasını havuz yapıp ılık sütü dökelim. Unu yavaş yavaş sütün içinde yoğurmaya başlayalım.

Yumuşak bir hamur elde ettiğimizde toplayalım ve bir saat dinlendirelim.

1 saatin sonunda hamurumuzu alalım, tekrar kurulayalım, havasını aldıktan sonra hamur yapalım. Hamuru 8 eşit parçaya bölelim, her bezeyi tekrar un serpilmiş tezgahta katlayalım ve kenara alalım.

Bezemizi alıp sivri uçlu düzeltelim, istediğimiz şekli verelim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

Şeklini almış ekmeğimizin ortasına bıçak yardımıyla çizikler atalım.

Bir fırça yardımıyla suyumuzu uygulayalım ve toz serpelim.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim.

Bu sırada fırına ısıya dayanıklı bir kaba biraz su koyalım ki ekmeğin yüzü su buharıyla iyice kızarsın ve sert olmasın.

Kızarmış ekmeğimizi fırından çıkaralım ve ilk ateşi geçince servis edelim.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın