Ayran Kızarmış Tavuk – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sheila’nın “Tarifler.net.tr” yayını devam ediyor 🙂 Tatilde okuma hayali kuran şahsım ufak bir sinir krizi geçirdikten sonra kitaplarını çantasına koymayı unutmuş, hepsi blog yazmakmış deyip iPad’imin başına geçtim 🙂

Ayran tavuğu aslında daha önce bisküvi tarifinde bahsettiğim tavuk. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve lezzetli bu tarifin tadına doyamayacaksınız.

Pratik tavuk kanadı

Islatıldıktan sonra un ile pişirildiği için yağ çekmez. Unlu karışıma farklı baharatlar ekleyerek de tatlandırabilirsiniz.

Unutmayın, turşuyu ne kadar erken hazırlarsanız etkisini o kadar fark edeceksiniz ama baharatlamayı unutup lor karışımında 15 dakika bekletseniz bile bu kadarı yeterli.

Onunla yapacağınız pratik bir yeşil salata ile harika menüler oluşturabilirsiniz.

Aşk…

Kızarmış tavuk tarifi için malzemeler

    1 kilo tavuk kanadı 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kızartmak için tuz

Baharat için:

    1 su bardağı ayran (su ve yoğurttan yapabilirsiniz) 1 çay kaşığı kekik (ben taze kullandım) 1 çay kaşığı acı sos, karabiber ve tuz

Ayran tarifi ile kızarmış tavuk nasıl yapılır?

Tüm marine malzemelerini tavuğun tamamına sığabilecek derin bir kapta karıştırın. Tavuk kanatlarının üzerine keskin bir bıçakla 2-3 çizik atın. Yoğurtla birlikte tavuğu kaseye koyun ve ayranla kaplanana kadar karıştırın. Kaseyi plastik ambalajla örtün ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Kızartma yağını orta ateşte açın. Un ve tuzu temiz bir poşette karıştırın. Terbiyeli tavuk kanatlarının üzerine elinizle lor peynirini alın ve teker teker un dolu torbaya atın ve unun üzerini tamamen kaplayana kadar sallayın. Unlanmış tavuğu kızgın yağda iki taraflı nar gibi görünene kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın