Merhaba sevgili arkadaşım,
Dünyanın en kolay ve en sevilen tatlılarından biri olan Mozaik Pasta’yı uygularken karşınıza bir tık uzağınızda çıkacak tarif bu 🙂
Puding ve bisküvi dışında ne katacağınız tamamen damak zevkinize ve hayal gücünüze kalmış.
Ben çikolata ve portakalın birlikteliğini sevenlerdenim ve bu lezzetin mozaik pastaya ayrı bir hava kattığını düşünüyorum.
Videodan ve adından da anlayabileceğiniz gibi bu tarifi tart tavasında yaptım. Bu tart kalıbının diğerlerinden farkı tabanının çıkmamasıdır. Bu nedenle sert hamurlu börekler yerine bu tür bisküvi bazlı börekler veya muffinler için çok uygundur.
Ramazan bitmeden gelecek nefis bir pasta tart tarifi 🙂
Daha önce hiç pankek yapmamış olanlar burada pankek yapma tüyolarını bulabilir.
İçerik Tablosu
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
Ayran ile mozaik pasta tarifi malzemeleri
- 2 paket çikolatalı ve portakallı puding 2 paket Petibur bisküvi 1 litre süt 1 su bardağı fındık 1 paket Pakmaya bitter çikolata parçaları
yukarı:
- 1 portakal 10-15 çilek Antep fıstığı tozu isteğe bağlı Pakmaya bitter çikolata sosu
Ekşi mozaik puding tarifi nasıl yapılır?
Puding tozunu orta boy bir tencereye alıp üzerine sütü ekleyin ve koyulaşana kadar bekletin. 10 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Fındıkları karıştırın. Pitipur bisküvilerini kırıp pudinge ekleyin ve karıştırın. Çikolata parçacıklarını karıştırın. Tart kalıbına bir kat streç film serin, karışımı kalıba dökün ve streç film ile kapatın. 6-8 saat buzlukta dinlendirin. Donan mozaik pastayı kalıptan çıkarın ve arzunuza göre süsleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]